Over ons

Merle ten Brummelhuis

Mijn interesse in de mens komt uit het feit dat je als mens constant in beweging bent en hierin afhankelijk bent van hoe jouw eigen lichaam functioneert. Ieder persoon belast het lichaam anders. Vaak zijn deze ‘belastingen’ langdurig en door je lichaam (meestal onbewust) op dezelfde manier te gebruiken kan er een disbalans ontstaan. Als oefentherapeut zie ik het als mijn uitdaging om voor iedere cliënt, een unieke aanpak te vinden. Die qua persoon en qua bewegingsverleden goed aansluit, en uiteraard effectief is!

Zien hoe mensen tegen bepaalde dingen aan lopen en hen daar verder in helpen, dat is wat mij aantrekt in dit beroep. Vaak weet je zelf wel dat je niet optimaal beweegt, maar heb je net dat beetje hulp nodig om daadwerkelijk je bewegingsgedrag te veranderen.

Mijn interesse voor ieder individu is ook terug te zien in de doelgroepen waarin ik me aan het specialiseren ben. Heb ik mij gespecaliseerd tot kinderoefentherapeut. Deze specialisatie heb ik gekozen omdat ik erg veel energie krijg van werken met kinderen. Niet alleen om hun frisse blik op allerlei zaken, maar ook omdat je nog veel impact kan hebben op hun (motorische) ontwikkeling. Jong geleerd is oud gedaan nietwaar?!

Een tweede doelgroep waarin ik me aan het verdiepen ben zijn ouderen. Als bijbaantje heb ik zes jaar met plezier in een verzorgingstehuis gewerkt als zorgondersteuner. Tijdens dit werk zag ik dat de ouderen vaak erg moesten wennen aan hun nieuwe leefomgeving of nieuwe beperkingen als gevolg van bijvoorbeeld een val of operatie. Ze weer vooruit helpen en daarmee een stukje van hun zelfstandigheid teruggeven doet me plezier.

Naast mijn werk in Deventer, werk ik samen met een tweetal praktijken.

- Oefentherapie KlimOp, in de omgeving van Goor-Diepenheim-Markelo
- Oefentherapie Praktijk 'Kinderen en Volwassen', in de omgeving van Oosterbeek, Driel en Renkum.


Qua specialisatie in de vorm van behandeling of type klachten richt ik me op:

  • Houdingrelateerde klachten
  • Spanning- en stress gerelateerde klachten
  • Ademhalingsklachten (Hyperventialtie, vermoeidheid, behouden van zelfstandigheid bij Copd)
  • Nek, schouders en rugklachten
  • Werk gerelateerde klachten (RSI)

Mijn specialisaties zoals eerder toegelicht:

  • Kinderen met motorische problemen/participatie problemen
  • Ouderen

Marjolein Peters

Al sinds ik een klein meisje was, wist ik dat ik later met mensen wilde werken. Ik heb onder andere bijbaantjes gehad als ondersteunend medewerker bij een verzorgingstehuis en als assistente bij de gymvereniging in het dorp waar ik woonde. Ik kwam erachter dat ik graag mensen wilde helpen met (goed) bewegen. Daarom ben ik de opleiding Oefentherapie Cesar gaan volgen in Utrecht. Sinds juni 2016 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Cesar. Gedurende het laatste jaar van mijn opleiding kreeg ik het idee om naar het buitenland te gaan om daar mijn kennis te delen en iets te kunnen betekenen voor anderen. Daarom ben ik in februari 2017 naar Sri Lanka gegaan om daar vier maanden lang als vrijwilliger oefentherapie te geven aan gehandicapte kinderen.

Het werken met kinderen geeft mij veel voldoening en daarom ben ik gestart met een opleiding tot kinderoefentherapeut. Ik begeleid al kinderen op diverse basisscholen in de omgeving van Wolfheze, Wageningen en Ede. Het is erg prettig om te werken binnen een school. Zo kan ik kinderen begeleiden in hun eigen leeromgeving en houd ik korte lijntjes met de leerkracht.


Merle ten BrummelhuisStreven naar persoonlijke
doelen!!

- Plezier - Belevingswereld - Zelfbeeld - Uniek -
Marjolein Peters